Rybí filé v jednoduchém těstíčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks citronová šťáva
600 g rybí filé
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těstíčko
2 ks vejce
20 g máslo
100 ml mléko
3 dl pivo
0 lžiček prášek do pečiva
200 g hladká mouka
na ozdobu
citron

Postup přípravy receptu

  1. Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy. Pomalu přidáváme rozpuštěné máslo, pivo a mléko. Směs promícháme v těstíčko a necháme na hodinu odpočinout.

  2. Vejce promícháme se solí a promícháme s připraveným těstíčkem, které nesmí být potom moc husté, musí se lžící dobře promíchávat.

  3. Čisté rybí filé pokapeme citronovou šťávou, obalíme v těstíčku a nejlépe ve fritéze dobře osmažíme. Osmažené ryby ukládáme ihned na sací kartu.

  4. Rybí filé v pivním těstíčku podáváme s oblíbenou přílohou jako hlavní chod. Rybu ozdobíme citronovým plátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!