Rybí filé se sýrem a bešamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
1 ks cibule
200 ml smetana
250 g sýr
750 g filé z tresky
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kmín
na ozdobu
pažitka
omáčka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  2. Nejprve si připravíme bešamel. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme hladkou mouku (smažíme jíšku). Jakmile začne jíška mírně tmavnout, zalijeme smetanou a po promíchání odstavíme ze sporáku. Vmícháme prolisovaný česnek.

  3. Rozmrazené porce ryby posolíme, posypeme kmínem a rozložíme do vymazaného pekáče. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme bešamelem.

  4. Rybí filé se sýrem a bešamelem pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C.

  5. Rybí filé se sýrem a bešamelem podáváme s vařenými brambory a pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!