Rybí filé se sýrem a bešamelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 1 ks cibule 200 ml smetana 250 g sýr 750 g filé z tresky podle potřeby olej podle chuti sůl kmín na ozdobu pažitka omáčka hladká mouka
Postup Rybí filé se sýrem a bešamelem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Nejprve si připravíme bešamel. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme hladkou mouku (smažíme jíšku). Jakmile začne jíška mírně tmavnout, zalijeme smetanou a po promíchání odstavíme ze sporáku. Vmícháme prolisovaný česnek.
Rozmrazené porce ryby posolíme, posypeme kmínem a rozložíme do vymazaného pekáče. Zasypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme bešamelem.
Rybí filé se sýrem a bešamelem pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C.
Rybí filé se sýrem a bešamelem podáváme s vařenými brambory a pažitkou.