Rybí filé s červenou čočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jarní cibulka
250 g rybí filé
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
na obalení
75 ml mléko
1 lžíce sekaná petrželka
70 g kukuřičná mouka
150 g bylinkový smetanový sýr
příloha
1 ks cibule
200 g červená čočka
200 ml zeleninový vývar
1 lžíce řepkový olej
na ozdobu
ocet balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé rozmrazíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na menší kostičky. Cibuli na oleji osmahneme dozlatova a přidáme červenou čočku. Restujeme na mírném ohni, poté ji podlijeme vývarem. Přikryjeme a pomalu dusíme alespoň 15 minut.

  2. Asi 3/4 bylinkového sýra rozmícháme s mlékem, solí a čerstvě nasekanou petrželkou. Rybí filé rozdělené na dva plátky obalíme v dochuceném mléce a poté v kukuřičné mouce.

  3. Obalené rybí filé osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran pěkně dozlatova. Opečené filé uložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje. Pak rybí filé uložíme na talíř a slabě přelijeme balsamikem.

  4. Zbytek bylinkového sýra promícháme s cibulkou nakrájenou na slabá kolečka a dochutíme solí a pepřem.

  5. Rybí filé s červenou čočkou upravíme na talíř a doplníme bylinkovým krémem. Podáváme teplé jako hlavní chod samotné, nebo s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!