Pomazánka z pečeného krůtího masa recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
vývar
100 ml majonéza
2 lžíce kuskus
2 kelímky bílý jogurt
5 ks kyselé okurky
mletý černý pepř
čerstvá paprika
2 lžíce worchestrová omáčka
červená chilli paprička
1 lžička strouhaný čerstvý zázvor
300 g pečené krůtí maso
plněné zelené olivy

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí pečené maso zbavíme kůže. Vložíme do kastrolu, posypeme kuskusem, podle potřeby zalijeme vývarem, podusíme a necháme kuskus nabobtnat. Vychladlou směs umeleme nebo rozmixujeme

  2. Čerstvý zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Kyselé okurky necháme okapat a také nastrouháme najemno. Chilli papričku zbavíme jadérek a jemně usekáme

  3. Do mletého masa s kuskusem vmícháme jogurt, majonézu, zázvor, česnek, worchestrovou omáčku a chilli papričku. Podle chuti přisolíme a opepříme. Necháme v chladu rozležet

  4. Plátky veky nebo opečeného toastového chleba potřeme pomazánkou a zdobíme čerstvou paprikou a olivami. Chlebíčky s pomazánkou z pečeného krůtího masa podáváme jako pohoštění při slavnostních příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!