Rybí filé s celerovou kaší recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks filé z tresky podle chuti sůl citron mletý černý pepř příloha 300 g brambory 300 g celer 2 lžíce kerblík 3 lžíce zakysaná smetana podle potřeby zeleninový vývar
Postup Rybí filé s celerovou kaší recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory s celerem oloupeme, nakrájíme na menší kostky, propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Vývaru nedáme moc, jen tolik, aby bramborové kostky s celerem byly přikryté. Brambory s celerem nesléváme úplně, necháme aspoň na 5 lžic vývaru.
Do měkkých brambor s celerem a troškou zbylého vývaru přidáme smetanu a bramborovou směs s celerem vyšleháme na hladkou kaši. Nakonec do kaše přimícháme nasekaný kerblík.
Tresčí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronem a osolíme z obou stran. Ryby uvaříme na páře.
Rybí filé s celerovou kaší podáváme jakozdravý hlavní chod.