Rybí filé s celerovou kaší recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks filé z tresky
podle chuti
sůl
citron
mletý černý pepř
příloha
300 g brambory
300 g celer
2 lžíce kerblík
3 lžíce zakysaná smetana
podle potřeby
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Brambory s celerem oloupeme, nakrájíme na menší kostky, propláchneme a dáme vařit do zeleninového vývaru. Vývaru nedáme moc, jen tolik, aby bramborové kostky s celerem byly přikryté. Brambory s celerem nesléváme úplně, necháme aspoň na 5 lžic vývaru.

  2. Do měkkých brambor s celerem a troškou zbylého vývaru přidáme smetanu a bramborovou směs s celerem vyšleháme na hladkou kaši. Nakonec do kaše přimícháme nasekaný kerblík.

  3. Tresčí filety omyjeme, osušíme, pokapeme citronem a osolíme z obou stran. Ryby uvaříme na páře.

  4. Rybí filé s celerovou kaší podáváme jakozdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!