Krémové Linguine s chřestem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl mletý bílý pepř 10 lístků čerstvá bazalka 300 g krůtí prsa 400 g bílý chřest 200 g těstoviny linguine
Postup Krémové Linguine s chřestem
Postup přípravy receptu
-
osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky. Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na špalíky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu
V osolené vodě povaříme špalíčky chřestu asi 5 - 6 minut. Pak chřest scedíme, růžičky chřestu odložíme stranou a zbývající špalíčky rozmixujeme s bazalkou dohladka. V hluboké pánvi na oleji opečeme nudličky masa ze všech stran. K masu přidáme uvařené těstoviny a vše spolu s chřestovým krémem a růžičkami chřestu promícháme, prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Těstoviny linguine s chřestovým krémem a krůtími nudličkami podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.