Krémové Linguine s chřestem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
mletý bílý pepř
10 lístků čerstvá bazalka
300 g krůtí prsa
400 g bílý chřest
200 g těstoviny linguine

Postup přípravy receptu

  1. osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky. Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na špalíky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu

  2. V osolené vodě povaříme špalíčky chřestu asi 5 - 6 minut. Pak chřest scedíme, růžičky chřestu odložíme stranou a zbývající špalíčky rozmixujeme s bazalkou dohladka. V hluboké pánvi na oleji opečeme nudličky masa ze všech stran. K masu přidáme uvařené těstoviny a vše spolu s chřestovým krémem a růžičkami chřestu promícháme, prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  3. Těstoviny linguine s chřestovým krémem a krůtími nudličkami podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!