Rybí filé s bylinkovou kůrčičkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 50 g máslo 0.5 svazku petrželka 1 ks žloutek 0.5 svazku kopr 0.5 svazku bazalka 0.5 svazku estragon mletý bílý pepř 500 g rybí filé 1 lžíce hotová jíška 100 ml smetana na vaření 2 lžíce anýzový likér 1 plátek toastový chléb bez kůrky
Postup Rybí filé s bylinkovou kůrčičkou recept
Postup přípravy receptu
-
Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Ty rozmixujeme spolu s chlebem, máslem a žloutkem.
Filé opečeme na oleji z každé strany asi 3 minutky, vyjmeme a uchováme teplé. Přilijeme smetanu, likér a trošku povaříme. Osolíme, opepříme a zahustíme jíškou.
Filé potřeme rozmixovanými bylinkami a v troubě zapékáme dozlatova.
Rybí filé s bylinkovou kůrčičkou rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou omáčkou a bramborami.