Rybí filé s bylinkovou kůrčičkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
50 g máslo
0.5 svazku petrželka
1 ks žloutek
0.5 svazku kopr
0.5 svazku bazalka
0.5 svazku estragon
mletý bílý pepř
500 g rybí filé
1 lžíce hotová jíška
100 ml smetana na vaření
2 lžíce anýzový likér
1 plátek toastový chléb bez kůrky

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Ty rozmixujeme spolu s chlebem, máslem a žloutkem.

  2. Filé opečeme na oleji z každé strany asi 3 minutky, vyjmeme a uchováme teplé. Přilijeme smetanu, likér a trošku povaříme. Osolíme, opepříme a zahustíme jíškou.

  3. Filé potřeme rozmixovanými bylinkami a v troubě zapékáme dozlatova.

  4. Rybí filé s bylinkovou kůrčičkou rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou omáčkou a bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!