Rybí filé s bylinkovou kůrčičkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1 lžíce olej
sůl
50 g máslo
0.5 svazku petrželka
1 ks žloutek
0.5 svazku kopr
0.5 svazku bazalka
0.5 svazku estragon
mletý bílý pepř
500 g rybí filé
1 lžíce hotová jíška
100 ml smetana na vaření
2 lžíce anýzový likér
1 plátek toastový chléb bez kůrky
Postup Rybí filé s bylinkovou kůrčičkou recept
Postup přípravy receptu
-
Bylinky omyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Ty rozmixujeme spolu s chlebem, máslem a žloutkem.
Filé opečeme na oleji z každé strany asi 3 minutky, vyjmeme a uchováme teplé. Přilijeme smetanu, likér a trošku povaříme. Osolíme, opepříme a zahustíme jíškou.
Filé potřeme rozmixovanými bylinkami a v troubě zapékáme dozlatova.
Rybí filé s bylinkovou kůrčičkou rozdělíme na talíře a podáváme s připravenou omáčkou a bramborami.