Tvarohová bábovka bez tuku a žloutků recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks bílek
60 g cukr moučka
40 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
250 g netučný tvaroh
1 lžička kypřící prášek do pečiva
mouka na vysypání
1/2 balení vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem, cukrem a vanilkovým pudinkem. Do sypké směsi přidáme netučný tvaroh a nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný z bílků

  2. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a pečeme zhruba 30 - 40 minut při 170 °C

  3. Tvarohovou bábovku bez tuku a žloutků je možno naplnit meruňkovým nebo jiným povoleným džemem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!