Ryba se smetanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - olej - - sůl 4 lžíce mléko 6 ks cibule 2 ks jablko 4 lžíce majonéza 425 g smetana kysaná - - pepř mletý 150 ml víno červené 600 g štika mořská 4 ks celer řapíkatý - - bobkový list
Postup Ryba se smetanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme asi 15 minut na oleji. Přidáme bobkový list a postupně zaléváme červeným vínem, které necháme vždy odpařit. Osolíme, opepříme. Plátky ryby osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky, stejně tak jablka, celerové řapíky nakrájíme na plátky. Smetanu smícháme s majonézou a mlékem, přidáme rybu, jablka a celer. Ponecháme si asi lžíci podušené cibule a zbytek dáme do směsi, osolíme, opepříme a tepelně upravujeme asi hodinu pod bodem varu. Na talíři zdobíme cibulí.