Ryba se smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
4 lžíce mléko
6 ks cibule
2 ks jablko
4 lžíce majonéza
425 g smetana kysaná
- - pepř mletý
150 ml víno červené
600 g štika mořská
4 ks celer řapíkatý
- - bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a dusíme asi 15 minut na oleji. Přidáme bobkový list a postupně zaléváme červeným vínem, které necháme vždy odpařit. Osolíme, opepříme. Plátky ryby osolíme, opepříme a nakrájíme na kousky, stejně tak jablka, celerové řapíky nakrájíme na plátky. Smetanu smícháme s majonézou a mlékem, přidáme rybu, jablka a celer. Ponecháme si asi lžíci podušené cibule a zbytek dáme do směsi, osolíme, opepříme a tepelně upravujeme asi hodinu pod bodem varu. Na talíři zdobíme cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!