Ryba pod čepicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks brambory
1 ks cibule
500 g majonéza
2 ks mrkev
1 ks červená řepa
2 ks vejce natvrdo
3 ks kyselá ryba

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme červenou řepu a mrkve. Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev, řepu a vejce nastrouháme nahrubo. Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nastrouháme, cibuli nakrájíme. Rybu, třeba zavináč, nakrájíme na kousky.

  2. Na talíř postupně klademe vrstvy takto: na talíř rozprostřeme cibuli a pokapeme ji olejem. Cibuli posypeme kousky ryby. Pak ji posypeme brambory a pomažeme majonézou. Posypeme řepou a opět pomažeme majonézou. Posypeme mrkví a opět potřeme majonézou. Nakonec vše zasypeme vejci. V podstatě vytvoříme dort.

  3. Rybu pod čepicí necháme asi hodinu uležet a chladit. Po té ji krájíme jako dort a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!