Ryba pod čepicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 3 ks brambory 1 ks cibule 500 g majonéza 2 ks mrkev 1 ks červená řepa 2 ks vejce natvrdo 3 ks kyselá ryba
Postup Ryba pod čepicí recept
Postup přípravy receptu
-
V osolené vodě uvaříme červenou řepu a mrkve. Brambory uvaříme ve slupce. Mrkev, řepu a vejce nastrouháme nahrubo. Brambory a cibuli oloupeme. Brambory nastrouháme, cibuli nakrájíme. Rybu, třeba zavináč, nakrájíme na kousky.
Na talíř postupně klademe vrstvy takto: na talíř rozprostřeme cibuli a pokapeme ji olejem. Cibuli posypeme kousky ryby. Pak ji posypeme brambory a pomažeme majonézou. Posypeme řepou a opět pomažeme majonézou. Posypeme mrkví a opět potřeme majonézou. Nakonec vše zasypeme vejci. V podstatě vytvoříme dort.
Rybu pod čepicí necháme asi hodinu uležet a chladit. Po té ji krájíme jako dort a podáváme.