Růžičková kapusta s bramborem a vepřovým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek olej sůl 1 kg brambory 3 ks mrkev grilovací koření 1 kg růžičková kapusta 2 kostky zeleninový bujón mletý černý pepř 3/4 kg vepřové maso z kýty pažitka nebo petržel
Postup Růžičková kapusta s bramborem a vepřovým masem
Postup přípravy receptu
-
Kapustu očistíme, nakrájíme na půlky, spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat
Česnek nadrobno rozsekáme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a 2 - 3 minuty smažíme, pak přidáme připravenou kapustu, pepř, sůl a 1 - 2 kostky zeleninového bujónu. Necháme 5 minut smažit, poté podlijeme vodou a chvilku dusíme (asi tak 5 - 8 minut)
Vepřové maso očistíme, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, vše vložíme do pánve s rozpáleným olejem a orestujeme doměkka
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a necháme vařit v osolené vodě (ne do měkka, jen tak do polotuha)
Mrkev nakrájíme na menší kostičky a také necháme vařit do polotuha
Všechny ingredience poté vložíme na hlubší plech, jemně rozmícháme a necháme grilovat v troubě na střední poloze cca 15 minut na poloviční výkon grilu
Růžičková kapusta s bramborem a vepřovým masem je moc dobrým hlavním chodem z jednoho pekáčku.