Růžičková kapusta s bramborem a vepřovým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
olej
sůl
1 kg brambory
3 ks mrkev
grilovací koření
1 kg růžičková kapusta
2 kostky zeleninový bujón
mletý černý pepř
3/4 kg vepřové maso z kýty
pažitka nebo petržel

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu očistíme, nakrájíme na půlky, spaříme ve vařící vodě, scedíme a necháme okapat

  2. Česnek nadrobno rozsekáme, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a 2 - 3 minuty smažíme, pak přidáme připravenou kapustu, pepř, sůl a 1 - 2 kostky zeleninového bujónu. Necháme 5 minut smažit, poté podlijeme vodou a chvilku dusíme (asi tak 5 - 8 minut)

  3. Vepřové maso očistíme, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, vše vložíme do pánve s rozpáleným olejem a orestujeme doměkka

  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a necháme vařit v osolené vodě (ne do měkka, jen tak do polotuha)

  5. Mrkev nakrájíme na menší kostičky a také necháme vařit do polotuha

  6. Všechny ingredience poté vložíme na hlubší plech, jemně rozmícháme a necháme grilovat v troubě na střední poloze cca 15 minut na poloviční výkon grilu

  7. Růžičková kapusta s bramborem a vepřovým masem je moc dobrým hlavním chodem z jednoho pekáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!