Zapečená růžičková kapusta s mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 stroužek česnek
olej
sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
400 g brambory
100 ml mléko
1/2 ks cibule
1/4 lžičky muškátový květ
250 g růžičková kapusta
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
350 g míchané mleté maso
máslo na vymazání
60 g anglická slanina v celku

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu očistíme od zvadlých lístečků a košťál křížem nařízneme. Vodu osolíme, osladíme a přivedeme k varu. Vložíme kapustičky a zvolna vaříme přibližně 6 - 8 minut. Měkké kapustičky slijeme a ponoříme do studené vody, aby neztratily barvu

  2. Připravíme si masové kuličky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Nakrájenou slaninu necháme na pánvi zrůžovět, vmícháme cibulku s česnekem a jakmile zpění odložíme pánev stranou. V míse promícháme mleté maso s orestovanou slaninou a cibulkou, přidáme mletou sladkou papriku, pepř a podle chuti sůl. Ze směsi tvoříme kuličky ve velikosti kapustiček, které ze všech stran opečeme na lžíci olivového oleje

  3. Z oškrabaných vařených brambor, mléka a másla připravíme bramborové pyré, do kterého zašleháme syrové vejce a muškátový květ

  4. Zapékací mísu vymažeme máslem a střídavě poklademe kapustičkami a masovými kuličkami. Navrch rozprostřeme bramborovou kaši a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme přibližně 20 minut dozlatova

  5. Zapečené růžičkové kapustičky s masovými kuličkami a muškátem ochuceným bramborovým pyré rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!