Růženčina bašta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
5 ks vejce
3 ks brambory
1 ks cibule
1 ks hermelín
plnotučná hořčice
olej na smažení
čerstvá zelenina
50 g jemný salám

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Vajíčka spolu s česnekem rozmícháme v hrnku. Hermelín nakrájíme na plátky

  2. Na pánvi o průměru 28cm rozehřejeme olej, naskládáme všechny brambory, posolíme a opečeme z obou stran. Opečené brambory poklademe ve vrstvách plátky cibule, plátky salámu, plátky sýru a zalijeme vajíčky rozšlehanými s česnekem

  3. Růženčinu baštu smažíme z obou stran

  4. Hotovou růženčinu baštu rozkrojíme na 3 - 4 díly, na talíři pokapeme hořčicí a ozdobíme čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!