Růženčina bašta recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 5 ks vejce 3 ks brambory 1 ks cibule 1 ks hermelín plnotučná hořčice olej na smažení čerstvá zelenina 50 g jemný salám
Postup Růženčina bašta
Postup přípravy receptu
-
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a rozetřeme se solí. Vajíčka spolu s česnekem rozmícháme v hrnku. Hermelín nakrájíme na plátky
Na pánvi o průměru 28cm rozehřejeme olej, naskládáme všechny brambory, posolíme a opečeme z obou stran. Opečené brambory poklademe ve vrstvách plátky cibule, plátky salámu, plátky sýru a zalijeme vajíčky rozšlehanými s česnekem
Růženčinu baštu smažíme z obou stran
Hotovou růženčinu baštu rozkrojíme na 3 - 4 díly, na talíři pokapeme hořčicí a ozdobíme čerstvou zeleninou.