Ruský boršč recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

5 dkg petrželka
1 ks cibule
5 dkg celer
2 l voda
10 dkg mrkev
1 ks bobkový list
5 ks nové koření
1 kelímek kysaná smetana
4 ks brambor
1 ks kedluben
1 snítka zelená petrželka
20 dkg hlávkové zelí
1 ks červená řepa
1 kg vepřové koleno
5 ks celý pepře

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list a dáme vařit. Než maso změkne oloupeme si brambory a nakrájíme na kostičky a uvaříme

  2. Oloupeme zeleninu a nakrájíme na kousky, zelí nakrájíme na nudličky, červenou řepu uvaříme zvlášť a pak jí teprve oloupeme a nakrájíme na kostičky

  3. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a také nakrájíme na kostičky. Do vývaru vložíme připravenou zeleninu, zelí a řepu. Když je zelenina měkká vložíme brambory, maso a necháme ještě chvilku povařit

  4. Hotový Boršč dochutíme solí a octem. Nakonec dáme jednu kysanou smetanu a zelenou petrželku. Na talíři ještě ozdobíme lžicí kysané smetany a snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!