Rumové měsíčky Jiřina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
2 dkg kakao
16 dkg cukr moučka
12 dkg polohrubá mouka
20 dkg rostlinný tuk
12 dkg mleté ořechy
poleva
5 lžic rum
3 lžíce horká voda
podle chuti
30 dkg cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tuk ušleháme s cukrem na těsto do pěny. Pak postupně přidáváme po jednom žloutky, mouku, ořechy a kakao. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme do těsta.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Jakmile máme korpus studený, připravíme si polevu. Horkou vodu smícháme s rumem a cukrem a šleháme, až je hmota lesklá a hladká. Rumovou polevou přelijeme korpus a necháme ztuhnout. Nakonec z korpusu vykrajujeme měsíčky.

  4. Rumové měsíčky Jiřina podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!