Vepřová žebírka v texaském stylu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
červený vinný ocet
rostlinný olej
worcester
mletý černý pepř
1 lžíce třtinový cukr
2 kg vepřová žebra

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok nakrájíme podél kostí na jednotlivé porce. Žebra dáme do misky, z obou stran je osolíme a opepříme. Nakrájíme půlku cibule na měsíčky, nasekáme 3 stroužky česneku a orestujeme na oleji

  2. Přidáme lžíci rajčatového protlaku, lžíci třtinového cukru, kapku worcestru a červený vinný ocet. Necháme provařit a ještě teplou směsí zalijeme žebra. Necháme marinovat asi tak hodinu

  3. Po uplynulé době dáme žebra i s marinádou do trouby na 150 °C asi hodinku péct

  4. Vepřová žebírka v texaském stylu podáváme jako vydatný hlavní chod s chlebem

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!