Rozmarýnové kuře s polentou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml voda
1 lžíce rozmarýn
1 ks kuře
mletý bílý pepř
2 lžíce citronová šťáva
podle potřeby
olej
příloha
2 lžíce máslo
250 g kukuřičná krupice
poleva
500 ml mléko
na ozdobu
citron
meduňka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme polentu. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mléko a stejné množství vody. Přidáme po lžičce soli a oleje a za stálého míchání vsypeme kukuřičnou krupici. Povaříme asi 15 minut za občasného promíchání. Hotovou polentu nalijeme na plech s vysokým okrajem, povrch pečlivě uhladíme a necháme vychladnout.

  2. Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Osolíme, opepříme a rovnoměrně posypeme rozmarýnem. Maso rozložíme na vymaštěný pekáč, vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 25 minut. V polovině doby pečení pokapeme kuře citronovou šťávou.

  3. Vychladlou polentu rozkrájíme na kosočtverce a postupně je ze všech stran opečeme na zbylém oleji. Rozdělíme na předehřáté talíře, přidáme pečené kuře.

  4. Rozmarýnové kuře s polentou podáváme ozdobené dílky citronu a lístky meduňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!