Rozmarýnové vepřové s bramborem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
1,5 lžíce olej
olej
1 lžička sůl
800 - 1000 g brambory
1 ks cibule
1 lžička kmín
1 lžička rozmarýn
1 lžička saturejka
mletý černý pepř
voda nebo vývar na podlití
česneková sůl
400 - 500 g vepřová plec nebo krkovička

Postup přípravy receptu

  1. Den před samotným obědem si naložíme maso. Použijeme vepřovou plec, krkovičku, ale klidně i bůček nebo sušší kotletu. Maso nakrájíme na kostky nebo nudličky a naložíme do marinády. Tu připravíme smícháním lžíce a půl oleje, rozmarýnem, saturejkou, kmínem, solí a prolisovaným česnekem. Marinádu vmícháme k masu a přidáme i na proužky nakrájenou cibuli. Takto naložené maso necháme v chladu uležet

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji je zprudka opečeme a osolíme česnekovou solí, silně opepříme. Brambory vsypeme do větší zapékací misky. Na výpeku osmahneme zprudka naložené maso, stačí jen krátce. Přidáme k bramborám, promícháme a podlijeme slabým vývarem

  3. Ve středně vyhřáté troubě rozmarýnové vepřové s bramborem upečeme doměkka. Doba pečení je od typu trouby 40 - 60 minut. Během pečení maso s brambory občas promícháme a dochutíme kořením a bylinkami použitými na maso. Ale většinou již není třeba

  4. Rozmarýnové vepřové s bramborem podáváme jako hlavní chod. Doplníme o zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!