Roštěnky Esterházy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 stroužku česnek
sůl
1 dl smetana
koření
1 lžička mletý bílý pepř
kořenová zelenina
4 ks roštěnka
podle potřeby
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (jako do polévky) očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme. Množství dáme podle chuti.

  2. Naklepané roštěnky obalíme v mouce a krátce opečeme na oleji. Zalijeme vodou a podusíme ve vodě doměkka. Když jsou měkké, přidáme zeleninu, půl stroužku česneku a koření jako do svíčkové. Opět podusíme. Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou nebo hotovou jíškou. Opět podle chuti dokořeníme a dosolíme.

  3. Roštěnky Esterházy podáváme s libovolnou přílohou, chutná k nim vše, jen bych vynechala chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!