Roštěnky Esterházy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 stroužku česnek sůl 1 dl smetana koření 1 lžička mletý bílý pepř kořenová zelenina 4 ks roštěnka podle potřeby olej hladká mouka
Postup Roštěnky Esterházy recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu (jako do polévky) očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme. Množství dáme podle chuti.
Naklepané roštěnky obalíme v mouce a krátce opečeme na oleji. Zalijeme vodou a podusíme ve vodě doměkka. Když jsou měkké, přidáme zeleninu, půl stroužku česneku a koření jako do svíčkové. Opět podusíme. Nakonec přidáme smetanu rozmíchanou s hladkou moukou nebo hotovou jíškou. Opět podle chuti dokořeníme a dosolíme.
Roštěnky Esterházy podáváme s libovolnou přílohou, chutná k nim vše, jen bych vynechala chléb.