Šišky z mletého kapra recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 1 - 2 ks vejce strouhanka 1/2 dl mléko 2 ks cibule 1 ks kapr 1 ks houska 1 lžíce plnotučná hořčice mletý černý pepř 2 lžíce koření do mletých mas
Postup Šišky z mletého kapra
Postup přípravy receptu
-
Kapra zbavíme kůže a velkých kostí a připravíme si filety. (Skelet - maso na žebrových kostech a z oblasti páteře můžeme použít pro vývar na polévku.)
Maso umeleme a přidáme oloupanou cibuli a česnek. Ochutíme kořením do mletých mas, osolíme a opepříme. Přidáme vajíčko, lžíci obyčejné hořčice a housku namočenou v mléce. Dobře promícháme. Tvoříme malé šišky nebo kuličky a obalíme je ve strouhance. Šišky z mletého kapra fritujeme v rozpáleném oleji
Přílohou mohou být brambory nebo bramborová kaše, doplněné rajčaty, zelným salátem či jinou zeleninou. Přidáváme na talíř pikantní hořčici, kečup a dresink.