Šišky z mletého kapra recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 - 2 ks vejce
strouhanka
1/2 dl mléko
2 ks cibule
1 ks kapr
1 ks houska
1 lžíce plnotučná hořčice
mletý černý pepř
2 lžíce koření do mletých mas

Postup přípravy receptu

  1. Kapra zbavíme kůže a velkých kostí a připravíme si filety. (Skelet - maso na žebrových kostech a z oblasti páteře můžeme použít pro vývar na polévku.)

  2. Maso umeleme a přidáme oloupanou cibuli a česnek. Ochutíme kořením do mletých mas, osolíme a opepříme. Přidáme vajíčko, lžíci obyčejné hořčice a housku namočenou v mléce. Dobře promícháme. Tvoříme malé šišky nebo kuličky a obalíme je ve strouhance. Šišky z mletého kapra fritujeme v rozpáleném oleji

  3. Přílohou mohou být brambory nebo bramborová kaše, doplněné rajčaty, zelným salátem či jinou zeleninou. Přidáváme na talíř pikantní hořčici, kečup a dresink.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!