Roštěnky Cikos recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks cibule
3 lžíce sádlo
1 dl kysaná smetana
4 plátky hovězí roštěnka
1 dl hovězí vývar
4 plátky uzená slanina
podle chuti
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky nařízneme, aby se nekroutily. Připravené roštěnky zprudka opečeme na rozehřátém sádle. Potom je vyndáme a uchováváme v teple.

  2. K sádlu přidáme olej, na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou mletou paprikou a zalijeme vývarem. Vrátíme roštěnky a dusíme doměkka. Pak je opět vyjmeme, do zbylé šťávy vlijeme kysanou smetanu a převaříme. Touto šťávou pak přelijeme roštěnky na talíři a každou ozdobíme plátkem slaniny, který jsme předem na jednom okraji několikrát nařízli a na pánvičce opekli.

  3. Roštěnky Cikos podáváme s těstovinami nebo s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!