Roštěnky Cikos recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 ks cibule 3 lžíce sádlo 1 dl kysaná smetana 4 plátky hovězí roštěnka 1 dl hovězí vývar 4 plátky uzená slanina podle chuti mletá sladká paprika
Postup Roštěnky Cikos recept
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky nařízneme, aby se nekroutily. Připravené roštěnky zprudka opečeme na rozehřátém sádle. Potom je vyndáme a uchováváme v teple.
K sádlu přidáme olej, na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou mletou paprikou a zalijeme vývarem. Vrátíme roštěnky a dusíme doměkka. Pak je opět vyjmeme, do zbylé šťávy vlijeme kysanou smetanu a převaříme. Touto šťávou pak přelijeme roštěnky na talíři a každou ozdobíme plátkem slaniny, který jsme předem na jednom okraji několikrát nařízli a na pánvičce opekli.
Roštěnky Cikos podáváme s těstovinami nebo s bramborovými knedlíky.