Lečo podle Ady recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
2 ks červená cibule
3 ks bílá paprika
alpská sůl
3 lžíce rýžový olej
pepř z mlýnku
bageta s bylinkovým máslem
0,5 lžic mletá sladká
3 ks rajčata kumato
4 ks párky z plechovky
3 ks vejce (M/L)
2 lžíce sladká smetana (12%)

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi wok na másle a oleji osmažíme oloupanou a na jemno nakrájenou větší cibuli, zároveň spolu s na kostičky nakrájenými párky (používám výhradně jemné párky z plechovky - Hamé). Ke konci smažení přidáváme sladkou papriku a ještě chvíli smažíme dozlatova. Přidáme očištěnou papriku, nakrájenou někdy na kostky, jindy zase na kroužky a dusíme pod poklicí zhruba 4-5 minut

  2. Větší rajčata spaříme chvíli v horké vodě, poté ochladíme studenou vodou a zbavíme slupky. Rajčata pokrájená na kostky nebo půlměsíce, zbavená tuhých středů, přídám do pánve, osolíme a opepříme dle chuti a dusím dalších cca 4-5 minut, pod poklicí. Na závěr přidáme vejce, které předtím pečlivě rozšleháme s trochou smetany vidličkou v hrnku, pomalu vmícháváme do leča vařečkou, již nezakrýváme. Vejce necháme v leču lehce zatuhnout

  3. Lečo podle Ady podávám s bagetou s bylinkovým máslem (kupovaná), kterou dopékáme v troubě. Dle chuti můžeme na lečo při podávání nasekat také bylinky. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!