Roláda z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
směs
sůl
3 lžíce solamyl
0.3 l mléko
1 kg mleté vepřové maso
mletý černý pepř
náplň
3 ks vejce
1 ks cibule
sterilované okurky
sterilovaná kapie
salám nebo dietní párek
na potření
hořčice
maggi

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se solamylem, mlékem, solí a pepřem. Tuto směs dáme na 24 hodin uležet do lednice.

  2. Z nadrobno nakrájené cibule osmažené na oleji a vajec uděláme klasickou smaženici.

  3. Druhý den maso rozválíme na 1 cm vysoký plát na potravinové fólii, kterou jsme pokropili vodou. Plát potřeme hořčicí, rozprostřeme na něj smažená vejce na cibuli, poklademe plátky uzeniny, může být i dietní párek, který obložíme sterilovanou paprikou a okurkami. Pomocí fólie svineme roládu a přeneseme na plech.Vrch rolády potřeme maggim.

  4. Roládu z vepřového masa upečeme ve vyhřáté troubě, až je zlatavá.

  5. Roládu z vepřového masa podáváme jako teplý hlavní chod s bramborem, ale dá se jíst i zastudena s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!