Jednoduchá sekaná z domácí pekárny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 lžíce sůl
2 ks vejce
mléko
1 lžíce sádlo
3 lžíce plnotučná hořčice
300 g mleté hovězí maso
1 lžíce drcený kmín
2 ks střední cibule
300 g mleté vepřové maso
1 lžička čerstvě mletý pepř
1 ks včerejší rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky namočíme do mléka a za 10 minut lehce vymačkáme. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Plátky anglické slaniny nakrájíme na nudličky. Rozpálíme sádlo a polovinu cibule s nudličkami anglické orestujeme dozlatova

  2. Do pekárny dáme maso, vyklepneme vajíčka, přidáme sůl, kmín, pepř, majoránku i na nudličky nakrájený česnek, plnotučnou hořčici, vymačkané rohlíky zbylou cibuli. Zlehka promícháme a zasypeme cibulí s anglickou

  3. Zapneme program "těsto" a mícháme. Po pípnutí vyjmeme háky, nastavíme program "pečení" a pečeme 100 minut dozlatova. 10 minut před dopečením sekanou několikrát jemně nařízneme

  4. Domácí sekanou z pekárny podáváme teplou i studenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!