Roláda z mletého masa plněná hermelínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
1 ks vejce
strouhanka
1 šálek mléko
1 ks cibule
2 ks houska
1 lžíce hladká mouka
0.5 lžičky drcený kmín
50 dkg mleté míchané maso
podle chuti
sůl
majoránka
mletý pepř
náplň
hořčice
párek
hermelín
sterilované okurky
Postup Roláda z mletého masa plněná hermelínem recept
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso si ochutíme asi tak jako na sekanou.
Pomocí potravinářské folie vyválíme mleté maso na plát. Plát potřeme hořčicí, poklademe na proužky nakrájeným párkem a okurkami. Poklademe plátky hermelínu. Mleté maso opět za pomoci fólie stočíme do rolády. Roládu z mletého masa posypeme strouhankou a dáme do pekáčku. Podlijme ji vodou a dáme péct do předehřáté trouby.
Roládu z mletého masa plněnou hermelínem podáváme s bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou. Roláda je skvělá i studená s čerstvým pečivem.