Roláda z mletého masa na zelenině a žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks žemle
1 lžíce kečup
1 kelímek kysaná smetana
1 lžíce plnotučná hořčice
200 g mleté hovězí maso
200 g mleté telecí maso
200 g mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
tymián
oregano
mletý černý pepř
podle potřeby
mléko
3-4 ks žampiony
hladká mouka
kořenová zelenina
4-5 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Žemli namočíme v mléce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Na směs mletého masa dáme žemli, cibuli, sůl, pepř, vejce, tymián a oregano. Pokud je třeba, přidáme hladkou mouku na zahuštění. Důkladně propracujeme. Na potravinářské folii vytvoříme plát a uprostřed naplníme vařenými vejci. Pomocí folie srolujeme. Roládu z mletého masa podlijeme trochou vývaru a pečeme v předehřáté troubě tak na 170 °C. Po 15 - 20 minutách přidáme pokrájenou mrkev, petržel, celer v poměru 2:1:1. Zeleninou roládu jen v pečící nádobě obložíme. Pečeme dále 20 - 25 minut. Průběžně doléváme vývar a roládu občas přeléváme výpekem.

  3. Upečenou roládu z mletého masa vyjmeme. Zeleninu s pokrájenými žampiony pečeme dál do změknutí. Dají se použít čerstvé i sterilované žampiony.

  4. Nakonec si z výpeku vytvoříme sos. Do šťávy přidáme kelímek kysané smetany, lžíci hořčice a kečupu. Sos necháme provařit.

  5. Na talíř položíme plátky rolády, slabě přelijeme omáčkou a doplníme zeleninou. Roládu z mletého masa na zelenině a žampionech podáváme s brambory v různé úpravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!