Česnekové dipy recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1/2 lžičky cukr
4 stroužky česnek
4 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
sůl
4 lžíce voda
pepř
pepř
4 lžíce olivový olej
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
2 ks jarní cibulka
100 g sýr lučina
100 g netučná majonéza
nasekaná petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Omáčka připravená za tepla:

  2. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme a utřeme se solí a pepřem

  3. Na oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Za stálého míchaní povaříme 20 minut. Vmícháme lučinu a utřený česnek. Podle potřeby dochutíme. Tuto česnekovou omáčku podáváme vychlazenou

  4. Omáčka připravená za studena:

  5. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Přendáme do mísy,

  6. přelijeme citronovou šťávou, promícháme s vodou a olivovým olejem. Vše zjemníme majonézou a podle chuti česnekovou omáčku přisolíme a připepříme

  7. Do obou česnekových dipů můžeme vmíchat trochu nasekané petrželky nebo pažitky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!