Roláda z mletého bůčku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 750 ml mléko 1 kg vepřový bok nádivka 1-2 lžíce olej 4 ks vejce 3 ks paprika 500 g párky 20 dkg šunka (tenké plátky) 20 dkg sýr (plátkový) podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Roláda z mletého bůčku recept
Postup přípravy receptu
-
Bůček jemně umeleme, zalijeme mlékem a důkladně prohněteme. Směs necháme v lednici aspoň 24 hodin odpočinout v lednici.
Druhý den si rozhřejeme pánev, přidáme olej a umícháme na ní vejce. Necháme je vychladit. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky.
Z bůčku rozválíme na podložce tlustší placku. Tu pořádně osolíme a opepříme. Rozložíme na ni plátky sýra, šunky, nasypeme míchaná vejce a rozhrneme na vejce dáme párky. Ještě obložíme nakrájenou paprikou.
Celé to zabalíme do rolády a necháme v předehřáté troubě upéct.
Podáváme s bramborovou kaší.