Roláda z mletého bůčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 ml mléko
1 kg vepřový bok
nádivka
1-2 lžíce olej
4 ks vejce
3 ks paprika
500 g párky
20 dkg šunka (tenké plátky)
20 dkg sýr (plátkový)
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bůček jemně umeleme, zalijeme mlékem a důkladně prohněteme. Směs necháme v lednici aspoň 24 hodin odpočinout v lednici.

  2. Druhý den si rozhřejeme pánev, přidáme olej a umícháme na ní vejce. Necháme je vychladit. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky.

  3. Z bůčku rozválíme na podložce tlustší placku. Tu pořádně osolíme a opepříme. Rozložíme na ni plátky sýra, šunky, nasypeme míchaná vejce a rozhrneme na vejce dáme párky. Ještě obložíme nakrájenou paprikou.

  4. Celé to zabalíme do rolády a necháme v předehřáté troubě upéct.

  5. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!