Roláda z kuřete recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
1 ks kuře
1 ks kapie
4 lžíce tvrdý sýr
1 ks sterilovaná okurka
2 ks drůbeží párek
na potření
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuře nařízneme na hřbetu a maso opatrně odřezáváme od kostry kuřete. Stehna po straně nakrojíme, abychom mohli vyjmout stehenní kost. Půlku křidýlek odřízneme, druhou část uvolníme od kostí a maso opatrně s kůží odřezáváme. Dbáme na to, abychom maso nebo kůži neprořízli.

  2. Plát masa zlehka naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí, rozetřeme na něj řídká vejce vymíchaná na másle a posypeme je sýrem. Na vejce podélně rozložíme drůbeží párky a na proužky pokrájenou kapii (zbavenou semínek) a okurku. Poté plát masa opatrně svineme, převážeme nití a potřeme olejem.

  3. Roládu z kuřete položíme na spodní rošt předehřáté horkovzdušné trouby. Pod rošt vložíme pekáček s trochou vody, do kterého bude odkapávat výpek z masa. Při teplotě 200 °C pečeme za občasného potírání výpekem 35 - 45 minut.

  4. Z upečené rolády odstraníme nit, maso rozdělíme na porce a na talíři přeléváme vypečenou šťávou. Kuřecí roládu můžeme podávat také za studena, kdy ji nakrájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!