Vaječná omeleta s bramborem a klobásou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
4 ks vejce
4 ks brambory
pažitka
70 g klobása
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
mletá chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a v celku povaříme v osolené vroucí vodě asi 6 minut. Poloměkké brambory slijeme a nakrájíme na silnější plátky

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a česnek prolisujeme. Vejce rozšleháme v misce spolu se solí, pepřem, chilli paprikou a česnekem. Klobásu sloupneme a nakrájíme na tenké plátky

  3. Na pánvi vhodné do horké trouby opečeme zvolna brambory ze spodní strany dorůžova. Pak pánev odstavíme z tepla a brambory poklademe klobásou a nakrájenou cibulí. Vše přelijeme rozšlehanými ochucenými vejci a v troubě předehřáté ma 180 °C zvolna zapečeme

  4. Vaječnou omeletu s bramborem a klobáskou ozdobíme bylinkami a podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!