Roláda z husokrálíka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
1 ks husa
1 ks králík
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř
náplň
houbová smaženice

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme klasická smažená vajíčka, která ochutíme solí a pepřem. Přidáme očištěné a nakrájené houby, ale nemusí být. Postupujeme podle oblíbeného receptu.

  2. Vykostíme husu nebo kačenu. Uděláme z ní plát. Osolíme, okořeníme, přidáme jablka nakrájená na plátky a potřeme houbovou smaženicí nebo smaženými vajíčky. Vykostíme králíka, kterého též osolíme a okořeníme, položíme ho na plát husy a stočíme do rolády.

  3. Roládu z husokrálíka pečeme zvolna, ke konci přidáme na teplotě a vytvoříme zlatavou kůrčičku.

  4. Hotovou pečenou roládu z husokrálíka nakrájíme na plátky a jako přílohu dáme bramborový knedlík a zelí, případně bramborovou kaši s máslem. K husokrálíkovi skvěle chutná pivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!