Pizza šneci Hostim recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 1 hrst kapie 2 plátky listové těsto 30 dkg anglická slanina 2 lžičky sušené oregano 1 hrnek rajský protlak mletý černý pepř 1 hrst mražená kukuřice 20 dkg eidam 45%
Postup Pizza šneci Hostim
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozválíme na tenko do obdélníkového tvaru. Poté celé těsto potřeme směsí, kterou si připravíme smícháním rajského protlaku, česneku, soli a koření
Nyní rovnoměrně poklademe plátky anglické slaniny či šunky, ale lze použít téměř jakýkoliv salám. Fantazii se meze nekladou. Posypeme nahrubo nasekanou cibulí, kapií a kukuřicí. Zelenina může být i okapaná sterilovaná. Potom posypeme strouhaným eidamem, ale i zde si může každý zvolit ingredience podle své chuti, například olivy, mozzarellu atd
Jakmile máme všechny ingredience navrstveny, vytvoříme z těsta klasický závin, který poté nakrájíme na proužky cca 2 cm silné. Na plech vystlaný pečícím papírem pak naklademe na plocho proužky a upravíme je úhledně do tvaru šneků. Potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct asi 20 minut do trouby rozehřáté na 200 °C
Pizza šneky Hostim necháme vychladnout a můžeme servírovat. Ze dvou plátů nám vznikne asi 24 pizza šneků.