Roláda s jahodovým kefírem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 1 ks citron 0.5 balíčku prášek do pečiva 150 g cukr moučka 160 g polohrubá mouka 200 ml jahodový kefír
Postup Roláda s jahodovým kefírem recept
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme pevný sníh z bílků. Do jiné misky vložíme cukr a žloutky, šleháme do pěny. Přidáme šťávu vymačkanou z 1 citronu a znovu šleháme. Nakonec přidáme kefír a mouku s práškem do pečiva, po spojení v jednu konzistentní hmotu vmícháme sníh. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme alobalem, vymažeme a vysypeme. Roládu pečeme krátkou chvíli tak, aby byla upečená, ale nebyla vysušená, jelikož jsme nepoužili tuk.
Po vyjmutí z trouby ihned rolujeme. Někdo to dělá přes navlhčené utěrky, ale já to roluji do použitého alobalu - kousek nechám přečnívat, pomažu máslem či Herou a roluji. Není z toho nepořádek a alobal se stejně vyhodí.
Náplň do rolády nechám na vás: Podle libosti můžeme použít tvarohovou. Vyzkoušejte třeba medovou šlehačku, tu jsem udělala já. Dokonce jsem použila pampeliškový med a vyšlo to parádně. Není to tak kalorické jako máslové pudinkové krémy a perfektně to k sobě chuťově sedí.
Tip: Roládu necháme s jahodovým kefírem rozležet do druhého dne. Chutná lépe.