Roláda s jahodovým kefírem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks citron
0.5 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr moučka
160 g polohrubá mouka
200 ml jahodový kefír

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme pevný sníh z bílků. Do jiné misky vložíme cukr a žloutky, šleháme do pěny. Přidáme šťávu vymačkanou z 1 citronu a znovu šleháme. Nakonec přidáme kefír a mouku s práškem do pečiva, po spojení v jednu konzistentní hmotu vmícháme sníh. Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme alobalem, vymažeme a vysypeme. Roládu pečeme krátkou chvíli tak, aby byla upečená, ale nebyla vysušená, jelikož jsme nepoužili tuk.

  2. Po vyjmutí z trouby ihned rolujeme. Někdo to dělá přes navlhčené utěrky, ale já to roluji do použitého alobalu - kousek nechám přečnívat, pomažu máslem či Herou a roluji. Není z toho nepořádek a alobal se stejně vyhodí.

  3. Náplň do rolády nechám na vás: Podle libosti můžeme použít tvarohovou. Vyzkoušejte třeba medovou šlehačku, tu jsem udělala já. Dokonce jsem použila pampeliškový med a vyšlo to parádně. Není to tak kalorické jako máslové pudinkové krémy a perfektně to k sobě chuťově sedí.

  4. Tip: Roládu necháme s jahodovým kefírem rozležet do druhého dne. Chutná lépe.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!