Roláda plněná rýžovo-sýrovou směsí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
100 g rýže
2 lžíce kapie
50 g eidam
2 lžíce hladká mouka
400 g hovězí zadní
300 ml hovězí vývar
150 g plátkový šunkový salám
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Nastrouháme sýr a trochu dáme na stranu. Kapii nakrájíme nadrobno. Zbytek sýru smícháme s uvařenou rýží. Přidáme syrové vejce a pokrájenou papriku. Promícháme.

  2. Maso rozkrájíme na plát a naklepeme. Ochutíme solí a pepřem. Polovinu salámu vyrovnáme na plát masa, to potřeme rýžovou směsí a navrch dáme druhou část salámu. Maso zavineme a pevně ovážeme provázkem. Na široké pánvi rozehřejeme olej a na něm zprudka po všech stranách orestujeme roládu, kterou poté vyjmeme.

  3. Mezitím si nadrobno pokrájíme cibuli a osmažíme ji na výpeku. To pak poprášíme moukou a připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem.

  4. Přelijeme do pekáčku přidáme maso a pečeme na 200 °C asi 70 minut.

  5. Během pečení roládu otáčíme, přeléváme výpekem a podléváme teplým vývarem.

  6. Hotovou roládu s rýžovo-sýrovou směsí vyjmeme, posypeme zbytkem sýru a uchováme v teple. Šťávu ještě ochutíme solí a pepřem.

  7. Podáváme s americkým barmborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!