Roastbeef s jedlými kaštany recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 kuliček jalovec
4 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
1 kg hovězí zadní
1 l hovězí bujon
500 g jedlé kaštany
1 lžíce jemná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jedlé kaštany nařízneme na vypouklém vršku příčně a ponoříme do teplé vody. Bobkové listy a jalovec rozdrtíme v hmoždíři v jemný prášek. Hovězí podle potřeby očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso osolíme.

  2. Rozdrcené koření smícháme s jednou lžící oleje a směsí důkladně potřeme maso. Následně necháme odležet při pokojové teplotě.

  3. Kaštany vyndáme z vody a pečeme na suché plotýnce zářezem nahoru. Přikryjeme je kastrůlkem a občas postříkneme vodou, aby se vytvořila pára. Kaštany jsou hotové, když se zářez otevře a je vidět jemně nahnědlá dužina kaštanů. Po dopečení kaštany oloupeme a necháme vcelku.

  4. Do vhodného pekáče vložíme maso, podlijeme zbytkem oleje a bujonem. Zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 1 hodinu. Pak přelijeme výpekem,necháme po vypnutí trouby asi 30 minut dojít. Dopečení na roastbeef ověříme přeříznutím v půlce kolmo na vlákna. Při správné barvě vyndáme a necháme odkryté.

  5. Servírujeme nakrájené na tenké plátky a obložíme kaštany. Příloha záleží na fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!