Roastbeef po česku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg hovězí maso
marináda
olej
bílé víno
na obalení
mletý pepř
hrubá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnec nebo svíčkovou si přichystáme před pečením 48 - 72 hodin dopředu, ale maso nesmí být před naložením mražené, jen pouze čerstvé. Hovězí maso odblaníme, omyjeme a stáhneme nití do rovnoměrného válečku.

  2. Smícháme olej a bílé víno, emulzi nastříkneme do válečku masa a pepřem a hrubou solí obalíme maso po vrchní straně. Maso zabalíme do fólie a dáme odležet na 2 - 3 dny do ledničky.

  3. Před pečením vyndáme hovězí maso alespoň dvě hodiny předem a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Maso osmahneme na pánvi ze všech stran a přendáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. Potom roastbeef vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a necháme 15 minut odpočívat.

  4. Roastbeef po česku nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky a zalijeme šťávou z výpeku. Plátky masa můžeme podávat s vařeným bramborem a teplou zeleninu dušenou na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!