Osso bucco s citrusovou kůrou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
petrželka
6 lístků bazalka
pepř
1-2 lžíce olivový olej
1-2 lžíce hladká mouka
6 plátků telecí koleno
1 kg loupaná rajčata bez semen
250 g cibule krájená nadrobno
250 g mrkev na kostičky
225 ml suché bílé víno
225 ml telecí vývar
strouhaná kůra z citronu
strouhaná kůra z pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme-li rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat

  2. V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme plátky masa a opékáme je asi 10 minut po každé straně, až mírně zhnědnou. opečené plátky odložíme na talíř

  3. Do kastrolu podle potřeby přidáme olej a za stálého míchání na něm opékáme doměkka cibuli (5minut). Vmícháme ještě mrkem a pokračujeme v opékání dokud mrkev nezměkne

  4. Potom přidáme rajčata, víno, vývar a bazalku. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené. Pokud není, dusíme ještě 10 minut

  5. Když je maso dostatečně křehké, posypeme je česnekem a citronovou a pomerančovou kůrou. Kastrol pak znovu přikryjeme pokličkou a maso dusíme ještě 10 minut

  6. Pokrm podle potřeby dochutíme, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme

  7. Zdroj: Slovart.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!