Osso bucco s citrusovou kůrou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl petrželka 6 lístků bazalka pepř 1-2 lžíce olivový olej 1-2 lžíce hladká mouka 6 plátků telecí koleno 1 kg loupaná rajčata bez semen 250 g cibule krájená nadrobno 250 g mrkev na kostičky 225 ml suché bílé víno 225 ml telecí vývar strouhaná kůra z citronu strouhaná kůra z pomeranče
Postup Osso bucco s citrusovou kůrou
Postup přípravy receptu
-
Použijeme-li rajčata z konzervy, necháme je na sítu okapat
V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme plátky masa a opékáme je asi 10 minut po každé straně, až mírně zhnědnou. opečené plátky odložíme na talíř
Do kastrolu podle potřeby přidáme olej a za stálého míchání na něm opékáme doměkka cibuli (5minut). Vmícháme ještě mrkem a pokračujeme v opékání dokud mrkev nezměkne
Potom přidáme rajčata, víno, vývar a bazalku. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi hodinu. Zkontrolujeme, zda je maso dobře uvařené. Pokud není, dusíme ještě 10 minut
Když je maso dostatečně křehké, posypeme je česnekem a citronovou a pomerančovou kůrou. Kastrol pak znovu přikryjeme pokličkou a maso dusíme ještě 10 minut
Pokrm podle potřeby dochutíme, posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme
Zdroj: Slovart.cz