Roastbeef na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička solamyl
2 ks menší cibule
3 dl bílé přírodní víno
1 kg vysoký roštěněc
podle potřeby
olej
slepičí vývar
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
1 lžička sardelová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si provázek na pečení. Maso zlehka naklepeme, nejlépe rukou - klouby prstů, aby bylo křehčí. Potom lehce osolíme a dobře opepříme a nyní roštěnec omotáme provázkem, stáhneme ho do tvaru válečku.

  2. Oloupeme a drobně nakrájíme cibuli. Připravíme si slepičí vývar z kostky. Ve víně rozpustíme solamyl.

  3. Na pekáčku nebo v hrnci, ve kterém budeme maso péci, zpěníme na oleji cibuli. Přidáme maso a orestujeme ze všech stran. Přikryjeme pokličkou a dusíme pomalu ve vlastní šťávě. Přibližně po 40-ti minutách dušení maso potřeme sardelovou pastou.

  4. Pak teprve dáme maso péct, přičemž je občas podléváme slepičím vývarem. Upečené maso vyjmeme, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky.

  5. Do výpeku vlijeme víno s rozmíchaným solamylem, provaříme a případně zředíme slepičím vývarem.

  6. Roastbeef na víně podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!