Jemný jogurtový koláč s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3/4 hrnku olej
2 ks vejce
300 ml jogurt
1 balíček prášek do pečiva
ovoce
1 balíček vanilkový cukr
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1,5 balíček skořicový cukr
máslo na vymazání
3/4 hrnku třtinový cukr
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Příprava těsta je velmi snadná a rychlá. Vejce rozklepneme do mísy, přidáme odměřený cukr, mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej, bílý jogurt a pečlivě mícháme, až se nám v těstě začnou tvořit bubliny

  2. Libovolné čerstvé či mražené ovoce propláchneme a necháme důkladně okapat. Můžeme použít maliny, borůvky, ostružiny, rybíz, vypeckované meruňky apod

  3. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a hustě posypeme námi zvoleným ovocem. Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme péct

  4. Jemný jogurtový koláč s ovocem pečeme v troubě na 180 °C cca 25 minut (podle typu trouby)

  5. Upečený jogurtový koláč už jen nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!