Jemný kapaný dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 ml olej
4 ks vejce
250 g máslo
kakao
500 ml mléko
čokoláda
240 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček čokoládový pudink
100 ml vařicí voda

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto utřeme žloutky s cukrem (120 g), přidáme vanilkový cukr a prosetou mouku s kypřícím práškem. Za stálého míchání postupně přidáváme olej a vařicí vodu. Nakonec potom přidáme ušlehané bílky s cukrem

  2. Třetinu těsta smícháme s kakaem a 2/3 těsta zůstanou bílé. Po lžících postupně kapeme těsto do vymazané dortové formy - vždy dvakrát bílé těsto a jednou hnědé

  3. Kapaný dort upečeme v předehřáté troubě

  4. Na krém si uvaříme z mléka a pudinku v prášku čokoládový pudink, přidáme nalámanou čokoládu a po vychladnutí zašleháme máslo

  5. Vychladlý korpus dortu rozkrojíme na 3 části a potom je spojíme čokoládovým krémem. Na vrchu můžeme dort ozdobit také čokoládovým krémem nebo polijeme čokoládovou polevou

  6. Jemný kapaný dort nakrájíme a podáváme při různých příležitostech jako vynikající moučník.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!