Rizoto z pomalého hrnce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 hrnek vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 hrnek rýže
250 g zelenina
1 lžička mletá sladká paprika
250 g mleté vepřové maso
1 lžička mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na sádle na pánvičce. Přidáme mleté maso a několik minut opékáme. V hrnci, nebo pokud máme nádobu, co se v ní dá restovat, přímo v nádobě pomalého hrnce rozpustíme na plotně máslo, na něj dáme opranou rýži a za stálého míchání restujeme, až rýže jakoby "zprůhlední"

  2. Pak přidáme mletou sladkou a pálivou papriku a ještě malinko orestujeme za stálého míchání. Zalijeme vývarem (nebo vodou a přidáme bujón - domácí z pomalého hrnce a kostí mám stále v mražáku, barbaři přidají masox cca 1,5 kostky a už nesolí:-)). Nakonec přidáme zeleninu

  3. Základ na rizoto z pomalého hrnce důkladně zamícháme, přesuneme do pomalého hrnce nebo pokud děláme přímo v nádobě pomalého hrnce, nasadíme do základny a "pomalíme" asi 3 hodiny (na pomalejší stupeň).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!