Kuřecí kebab recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
30 g slanina
4 stroužky česnek
olej
sůl
0,75 dl pivo
500 g kuřecí prsa
2 lžíce škrobová moučka
1 špetka mletý římský kmín
1 hrst čerstvá petrželka
2 lžíce strouhaná houska
mletý černý pepř
1 špetka koření čubrica
pórek (bílá část)
Postup Kuřecí kebab
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, odkrojíme dva kusy asi 5 cm dlouhé a podélně je nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme. Petrželku jemně usekáme
Kuřecí maso spolu se slaninou a česnekem umeleme. Osolíme a ochutíme pepřem, čubricou a kmínem. Zalijeme pivem a vmícháme škrobovou moučku, strouhanou housku a petrželovou nať. Směs řádně prohněteme a necháme 15 minut v lednici rozležet
Mokrýma rukama tvoříme šišky, které zvolna pečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Hotové kebaby uchováme na teple. Nakonec ve výpeku osmažíme proužky pórku dorůžova
Kuřecí kebaby rozdělíme na porce, posypeme osmaženým pórkem a podáváme se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.