Kuřecí kebaby recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 snítky petrželka
1 ks cibule
1 ks citron
3 snítky bazalka
zelenina
3 snítky kerblík
mletý pepř
kari koření
tabasco
4 ks kuřecí prso
200 g kuřecí játra

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a naklepeme je

  2. Marinádu připravíme z oleje, nadrobno nakrájené cibule, citronové šťávy, soli, kari koření, několika kapek tabasca podle chuti, drceného pepře a nakrájených bylinek. Marinádou potřeme kuřecí prsa a v chladu je necháme odležet několik hodin

  3. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme marinovaná kuřecí prsa a nakrájená játra. Můžeme je proložit i libovolnou zeleninou nakrájenou na stejně velké kousky. V rozehřátém grilu za občasného potírání zbylou marinádou kuřecí kebaby zvolna grilujeme

  4. Kuřecí kebaby podáváme s čerstvě opečenou bagetkou či chlebem a zeleninovým salátem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!