Rizoto se sušenými houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

70 g slanina
4 stroužky česnek
sůl
40 g máslo
1 ks cibule
1 kelímek smetana
250 g rýže
2 dl bílé víno
mletý pepř
1/2 l zeleninový vývar
50 g tvrdý sýr
tvrdý sýr
50 g sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby namočíme alespoň na 30 minut do vody. Cibuli s česnekem oloupeme

  2. Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme na malé kousky nakrájené stroužky česneku a ještě chvíli restujeme. Vsypeme rýží a zamícháme, aby se omastila máslem a výpekem. Přilijeme víno a 250 ml vývaru. Rýži vaříme za neustálého míchání a postupně doléváme zeleninovým vývarem. Vždy přilijeme jen část vývaru a počkáme, až se vyvaří. Takto rýži pomalu dusíme asi 20 minut

  3. Nakonec rizoto se sušenými houbami osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a přidáme strouhaný sýr výraznější chuti. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Máme-li doma parmezán, můžeme smetanu vynechat

  4. Rizoto se sušenými houbami podáváme jako lehký hlavní chod. Zdobíme nastrouhaným sýrem a zelenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!