Kuřecí řízky s koriandrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžíce voda
1 ks rajče
1 svazeček koriandr
1 ks šalotka
pepř
3/4 hrnku kuřecí vývar
2 lžíce limetková šťáva
80 g nízkotučný bílý jogurt
4 ks kuřecí prsní řízky
1 lžička kukuřičný olej
1 lžička kukuřičný skrob
2 lžíce nízkotučná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a šalotku nakrájíme na kousky. Rajče oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme

  2. Několik snítek koriandru odložíme na ozdobu, ostatní nakrájíme nahrubo. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme kukuřičný olej a opékáme na něm na středně silném ohni kuřecí řízky 5 minut na každé straně dozlatova. Šťáva vytékající po zapíchnutí vidličky do masa musí být čirá. Hotové řízky vyjmeme z pánve a udržujeme teplé

  3. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě a smícháme s jogurtem a smetanou. Na pánev nalijeme kuřecí vývar a limetovou šťávu, přivedeme je k varu a přidáme česnek a šalotku. Oheň zmírníme a tekutinu zvolna vaříme zhruba minutu. Do jogurtové směsi vmícháme rajče a směs pak přidáme na pánev

  4. Zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání 1-2 minuty zahříváme. Omáčka se však nesmí vařit. Vmícháme do ní nakrájený koriandr

  5. Kuřecí řízky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme snítkami koriandru a podáváme

  6. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  7. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!