Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
petrželka
2 ks pomeranče
pepř
80 g nízkotučný jogurt
2 lžičky kukuřičný škrob
1 lžička kremžská hořčice
4 ks kuřecí prsní řízky
1 lžíce kukuřičný olej
klínky pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu sesbíráme a použijeme později

  2. Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí řízky a opékáme je na středně silném ohni 5 minut po každé straně dozlatova. Šťáva vytékající z masa po zapíchnutí vidličky musí být čirá. Hotové řízky osolíme a opepříme a zabalíme do alobalu

  3. Kukuřičný škrob rozmícháme v pomerančové šťávě na hladkou pastu. Vmícháme do ní jogurt a hořčici, potom ji nalijeme na pánev a na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu

  4. Do omáčky na pánvi přidáme kousky pomeranče a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme do ní šťávu z kuřecích řízků a rozdělíme ji na talíře. Do omáčky pak dáme kuře. Porce ozdobíme snítkami petrželky a klínky pomeranče s kůrou a ihned podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!