Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl petrželka 2 ks pomeranče pepř 80 g nízkotučný jogurt 2 lžičky kukuřičný škrob 1 lžička kremžská hořčice 4 ks kuřecí prsní řízky 1 lžíce kukuřičný olej klínky pomeranče
Postup Kuřecí řízky s pomerančovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na kousky. Šťávu sesbíráme a použijeme později
Na pánvi se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme kuřecí řízky a opékáme je na středně silném ohni 5 minut po každé straně dozlatova. Šťáva vytékající z masa po zapíchnutí vidličky musí být čirá. Hotové řízky osolíme a opepříme a zabalíme do alobalu
Kukuřičný škrob rozmícháme v pomerančové šťávě na hladkou pastu. Vmícháme do ní jogurt a hořčici, potom ji nalijeme na pánev a na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu
Do omáčky na pánvi přidáme kousky pomeranče a omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme do ní šťávu z kuřecích řízků a rozdělíme ji na talíře. Do omáčky pak dáme kuře. Porce ozdobíme snítkami petrželky a klínky pomeranče s kůrou a ihned podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů