Rizoto s vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
rýže
zelenina
kari koření
1 plechovka sterilované žampiony
1 plechovka sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na rýži, nasypeme do ni sůl a kari koření. Rýži uvaříme, bude mít žlutou barvu.

  2. Otevřeme konzervu a na pánev vydlabeme lžičkou sádlo z konzervy. Na rozpáleném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek dozlatova. Pak přidáme kukuřici z plechovky a maso z konzervy.

  3. Mezitím uvaříme v osolené vodě zeleninu - mrkev, hrášek, brokolice nebo jinou podle chuti. Když je zelenina měkká, přidáme ji na pánev s masem. Přidáme také žampiony a rýži. Vše ještě promícháme a prohřejeme.

  4. Rizoto s vepřovým masem na talíři poklademe plátky hermelínu, popřípadě nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!