Rajčatová rýže s krůtím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl 2 hrnky vývar 1 lžíce máslo 3 ks cibule 2 - 4 větvičky tymián 700 g rajče 1 hrnek rýže mletý černý pepř 600 g krůtí prsa
Postup Rajčatová rýže s krůtím masem
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, nakrájíme na malé medailonky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle s malým množstvím oleje. Pak k cibuli přidáme nakrájená rajčata, větvičku tymiánu, sůl a pepř a vše ve vlastní šťávě krátce podusíme
Malé krůtí medailonky zprudka opečeme z obou stran na oleji a přendáme i s výpekem do zapékací mísy. Na maso rovnoměrně nasypeme rýži a podušená rajčata. Vše poklademe zbývajícím tymiánem, zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 170 °C asi 25 minut, dokud nebude rýže měkká
Rýžovou směs s rajčaty a krůtími kousky rozdělíme na porce a podáváme
Poznámka pro míry - používáme hrnek o objemu 200 ml.