Rajčatová rýže s krůtím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
2 hrnky vývar
1 lžíce máslo
3 ks cibule
2 - 4 větvičky tymián
700 g rajče
1 hrnek rýže
mletý černý pepř
600 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na malé medailonky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle s malým množstvím oleje. Pak k cibuli přidáme nakrájená rajčata, větvičku tymiánu, sůl a pepř a vše ve vlastní šťávě krátce podusíme

  2. Malé krůtí medailonky zprudka opečeme z obou stran na oleji a přendáme i s výpekem do zapékací mísy. Na maso rovnoměrně nasypeme rýži a podušená rajčata. Vše poklademe zbývajícím tymiánem, zalijeme vývarem a zakryté dusíme v troubě při 170 °C asi 25 minut, dokud nebude rýže měkká

  3. Rýžovou směs s rajčaty a krůtími kousky rozdělíme na porce a podáváme

  4. Poznámka pro míry - používáme hrnek o objemu 200 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!