Rajčatová polévka s restovaným mletým masem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
6 stroužků česnek
olej
sůl
400 ml vývar
20 ks rajčata
2 ks cibule
mletý pepř
500 g mleté maso
1 lžíce sušená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Vezme to stručně jasně. V tomto bodě si připravíme základ polévky

  2. Nejprve si nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Do hrnce přiměřené velikosti nalijeme rostlinný olej, přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli i 4 stroužky česneku a necháme zvolna osmahnout

  3. Mezitím si omyjeme a na čtvrtky nakrájíme rajčata, která následně k cibulce a česneku vložíme. Přidáme 300 - 500 ml vody podle šťavnatosti rajčat. Osolíme, opepříme a povaříme přibližně 20 minut

  4. Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme cukrem a bazalkou, případně i dosolíme

  5. V bodě druhém si připravíme restované mleté maso. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a přidáme mleté maso. Osolíme, opepříme a přidáme zbylé 2 stroužky česneku - tentokrát však prolisovaného. Vše dobře promísíme a restujeme cca 10 minut, dokud maso nechytne zlatavou barvu

  6. A máme hotovo. Restované mleté maso lze přidat přímo do rajčatové polévky a smísit nebo servírovat oku lahodícím způsobem jako je na přiložené fotografii. Rajčatová polévka s restovaným mletým masem chutná opravdu výborně!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!