Rizoto s vepřovým masem a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 balíčky rýže
2 kostky masox
300 g mleté vepřové maso
na ozdobu
eidam
podle chuti
podravka
olej na smažení
1 konzerva sterilované žampiony
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
2 lžíce mletá sladká paprika
sladký kečup
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme na jemno.

  2. Do hrnce vlijeme olej (sádlo), vložíme cibuli a necháme zrůžovět. Následně přidáme sladkou papriku a mleté maso. Maso orestujeme, přilijeme vodu, přidáme masox, dusíme pod pokličkou doměkka, potom přidáváme hrášek, kukuřici, žampiony a chvíli ještě povaříme.

  3. Mezitím uvaříme v osolené vodě rýži podle návodu na balení. Jakmile je maso a zelenina měkká, přidáme rýži, mletý pepř a podle chuti podravku. Nakonec přidáme kečup, rizoto s vepřovým masem a zeleninou promícháme a necháme chvíli odstát, aby se šťáva vsákla do rýže.

  4. Rizoto s vepřovým masem a zeleninou ihned podáváme na stůl k jídlu. Rizoto na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!